Foto: Motorcircuittraining: til je skills naar een hoger niveau

Motorcircuittraining: til je skills naar een hoger niveau

Door Mees
30-07-2024

Het circuit op met motor circuit training

Als motorrijder voel je elke keer dat je de weg op gaat de adrenaline en vrijheid. Maar wat als je deze ervaring naar een hoger niveau kunt tillen? Maak kennis met Motor Circuit Training: een perfecte mix van spanning en leermomenten. Bij Motorkledingstore zijn we trots op onze samenwerking met Motor Circuit Training, dé experts in Nederland voor circuit training met straatmotoren. Ontdek waarom Motor Circuit Training een must is voor elke motorrijder, of je al jaren rijdt of net begint. Deze trainingen bieden een unieke kans om je rijvaardigheden aanzienlijk te verbeteren in een gecontroleerde en veilige omgeving, wat je zelfvertrouwen op de weg vergroot.


Wat is motor circuit training?

Motor Circuit Training is een gespecialiseerde cursus waarbij je leert om op een veilige en efficiënte manier op een circuit te rijden. Deze trainingen zijn exclusief voor straatmotoren, zodat je met je eigen motorfiets technieken kunt leren en oefenen die je op de openbare weg niet zomaar kunt proberen. Onder begeleiding van ervaren instructeurs krijg je de kans om alles te verfijnen, van je bochtentechniek tot het verbeteren van je remvaardigheden. Circuit training helpt je om een betere en zelfverzekerdere rijder te worden.


De voordelen van circuit training

Op een circuit kun je je volledig focussen op je rijtechniek zonder afleiding van verkeer, stoplichten en onverwachte obstakels. Je leert je motor optimaal beheersen en verschillende rijtechnieken toepassen in diverse omstandigheden. Door deel te nemen aan een circuit training vergroot je je inzicht in de mogelijkheden en beperkingen van je motor. Je leert de basisregels van het rijden op een circuit, hoe je het beste de bochten kan aansnijden, hoe je gebruik kan maken van de apex in een bocht en welke zithouding optimaal is. Dit leidt tot een verhoogd gevoel van veiligheid en zelfvertrouwen wanneer je weer de weg op gaat. Rijden op een circuit is daarnaast een onvergetelijke ervaring die zowel spannend als plezierig is. Het geeft een enorme kick om de snelheid en wendbaarheid van je motor ten volle te benutten. Bovendien ontmoet je andere motorrijders die dezelfde passie delen, wat zorgt voor een geweldige community-ervaring.


Hoe ziet een dag bij Motorcircuittraining.nl eruit?

Kies de juiste training

Motor Circuit Training geeft trainingen op verschillende circuits door heel Nederland. Elk circuit is anders waardoor je andere technieken kan leren en trainen. Naast het kiezen van een circuit krijg je tijdens het aanmelden de optie om aan te geven wat jouw rijstijl is en of je circuitervaring hebt. Op basis daarvan word je ingedeeld in de juiste groep. Maar maak je geen zorgen, mocht de groep niet bij jou passen, dan kan er onderling gewisseld worden zodat je optimaal kan groeien tijdens deze circuitdag. Klik hier om de kalender te bekijken.


Voorbereiding is cruciaal

Voordat je deelneemt aan een training bij Motorcircuittraining.nl, ontvang je een document met verschillende eisen waar zowel de motor als de kleding aan moeten voldoen. Voor je eigen veiligheid en die van anderen op het circuit is het belangrijk dat hieraan voldaan wordt. Door onze samenwerking zijn we op de hoogte van de regels over de kleding die gedragen mag worden. Wij hebben alle kleding die je nodig hebt voor een circuit training klaarliggen zodat je optimaal beschermd bent. Mocht je hier vragen over hebben, dan staan wij altijd voor je klaar om deze te beantwoorden in een van onze 5 megastores.


Neem de eerste stap naar verbeterde motorskills

Ben je enthousiast over een training volgen op het circuit, wil jij je rijtechnieken verbeteren of een vette dag uit met vrienden? Meld je aan voor een training bij Motor Circuit Training. Voor alle vragen over kledingvoorschriften op het circuit staat ons team voor je klaar. Voor persoonlijk advies kun je langskomen in een van onze 5 megastores. Uiteraard kun je ook altijd een kijkje nemen op onze uitgebreide webshop voor het gemak van online winkelen.


Ervaringen van onze medewerkers

ANNE UIT BREDA

"Mijn ervaring met de motor circuit training was onvergetelijk! Tijdens de training werden er elke keer tips gegeven waardoor het steeds beter ging. Aan het einde van de dag voelde ik me zelfverzekerder en bekwaamder op de motor. De Circuit training was niet alleen een geweldige leerervaring, maar ook een avontuur dat ik iedereen zou aanraden."

CASPAR UIT BREDA

"Mijn eerste circuittraining bij MCT was een bijzonder leuke & leerzame dag! De (vrijwillige) instructeurs kijken goed naar jouw niveau en geven iedere sessie duidelijke feedback waarmee je jouw techniek kan verbeteren. Naarmate de sessies vorderen kreeg ik steeds meer vertrouwen in het kunnen van de motorfiets en mijzelf! Ik heb erg genoten van deze dag en ging met een verbeterde rijvaardigheid én een grote grijns huiswaarts."

EVA UIT UTRECHT

"Voor mijn eerste training voelde ik de spanning. Wat moest ik verwachten en zit ik wel in de juiste groep? Na de eerste sessie waren de grootste zenuwen weg. Door de tips van de instructeurs voelde ik mezelf per sessie verbeteren. Sinds mijn eerste training op het Midland Circuit in Lelystad doe ik regelmatig mee. Elke training is weer anders en ik leer gigantisch veel. In september ga ik ook op het Zandvoort Circuit rijden. Hoe vet is dat!"
Foto: Footer banner
Foto: Win een cadeaubon!

Schrijf je direct in, maak automatisch kans en mis geen enkele andere tip of actie meer!

Je persoonsgegevens worden conform onze Privacy en Cookie verklaring verwerkt.